Glazen wanden

De volglaswand: Glashelder
Wij bieden je een overtuigend antwoord op de eisen van vandaag: ‘Less is more’.
Met die gedachte is de elegante volglaswand ontwikkeld. Wanden die zich onderscheiden door middel van beperkt profielgebruik en minimalisme.De glaspanelen zijn onderling verbonden middels een tape. Aan de boven- en onderzijde is het glas geklemd in een aluminium profiel.
De glaspanelen worden in de profielen afgeklemd met rubbers die verdekt zijn gemonteerd, wat zorgt voor een fijne strakke belijning en evenwicht in het project. Het resultaat? Een zeer montagevriendelijke volglaswand met een moderne subtiele uitstraling. Een glasheldere oplossing voor elk project.
Gelaagd glas
Wij bieden je de mogelijkheid om een volglazenwand te bouwen met 44.2 of 55.2 gelaagd glas. Beide glastypes voldoen tot een bepaalde hoogte aan alle eisen van het huidige bouwbesluit.Zo zijn beide types glas uitvoerig getest en goedgekeurd op doorval en impact. Hierdoor zijn onze wanden mede geschikt om te plaatsen bij vides of trapgaten.Uiteraard zijn de wanden ook getest op hun akoestische eigenschappen.
Onze dichte volglaswand voldoet met 44.2 glas aan 30 dB en met 55.2 aan 31 dB.
Zijn er hogere eisen? Dan kun je er voor kiezen om met speciaal akoestisch glas te gaan werken. Hier hebben we een resultaat mee behaald van 35 dB.
De montage van glazen wanden
Montage van een volglaswand is relatief eenvoudig. Je hebt maar een kleine verscheidenheid aan producten op de bouw.
Dit houdt in dat montagegemak en bouwsnelheid hoog in het vaandel staan.
Een gesloten glazen wand bestaat bijvoorbeeld in totaal maar uit zes onderdelen. Simpel en doeltreffend!Dit soort wanden vergt echter wel wat precisie qua inmeten en montage. Een glaspaneel snijden we natuurlijk niet even zo bij en de maatvoering is dus wel belangrijk. Maar een ervaren afbouwer zal hier zijn hand niet voor omdraaien. Ook kun je tevens enkele innovatieve tools kopen, waarmee je de montage van het glaspaneel vergemakkelijkt. Zoals een tape-geleider of een glas-sluiter.
Uw wand zelf samenstellen
Wij bieden je twee soorten glas. Namelijk gelaagd 44.2 tot 2600 mm en gelaagd 55.2 glas tot en met 3200 mm. Beide zijn voorzien van een veiligheidscertificaat. Het woord ‘glas’ dekt de volledig wand. Gekenmerkt door transparantie!

Echter kun je de glaspanelen eventueel beplakken met matte folie en/of zandstralen met diverse structuren of logo’s om toch enige privacy te creëren.

Aluminium profielen
We hebben twee smalle aluminium basisprofielen. Eén profiel gebruiken we als grond- en gevelprofiel. Dit is een clip-in profiel. Het andere profiel is een plafondprofiel en is een U-vorm. Beide profielen zijn met hetzelfde rubber af te werken.

Wilt u meer informatie?
Onze medewerkers verstrekken u graag de informatie die u wenst en ondersteunen u van A tot Z.

Contact